Perioada de desfășurare: 19 – 26 august 2025
Număr total de locuri disponibile – 20 !!!
Pensiunea unde ne cazăm – Pensiunea Piatra Mare, Nehoiu, jud. Buzău
Organizator al proiectului – S.C. Smart Momentum SRL, Comănești (obiect principal de activitate – Alte forme de învățământ)
Parteneri în proiect (la momentul actual): – 1 Coach, Trainer & Speaker independent, membru Maxwell Leadership Team + 1 voluntar cu pregătire specială
Vârsta admisă a participanților : 8 – 18 ani
Tematica taberei: „ALEG AS – Atitudinea Leaderului generează Amplitudinea Succesului”
Vom avea:
– experiențe la alegerea majorității participanților – Rafting pe râul Buzău, drumeție la Așezările Rupestre de la Bozioru, Complexul Rupestru de la Aluniș, Muzeul Chihlimbarului, Focurile Vii de la Lopătari, Trovanții de Bozioru, vulcanii noroioși.
– una până la trei vizionări de filme pe baza cărora vom face apoi discuții MASTERMIND de conștientizare și înțelegere a importanței atitudinii de învingător în viață;
– jocuri (de interior și de exterior) de leadership, conștientizare, îndepărtare de gândire limitativă și adoptarea gândirii orientate pe găsirea de soluții și alegeri înțelepte, coordonare, stimulare a imaginației și atenției la detalii;
– muncă în echipă;
– activități sportive pe teren;
– vizită, la alegerea majorității participanților,
– concursuri și provocări;
– drumeție;
– pescuit sportiv;
– activități artistice.
Mențiune importantă – Nici una dintre activități nu este obligatorie, doar că la orice refuz i se oferă participantului
posibilitatea să aleagă dintre alte două opțiuni, pentru a desfășura o altă activitate sub coordonarea unui trainer/ voluntar asociat.
Radu Mircea-Petre –
Tabara a fost excelenta! A fost distractiva si am cunoscut multe persoane minunate, cu personalitati diferite. Am ramas cu multe amintiri frumoase si am descoperit lucruri noi despre mine. Aceasta si-a pus amprenta in dezvoltarea mea personala, intr-un mod pozitiv, desigur. Tabara este organizata foarte bine si o recomand, deoarece te va ajuta cu siguranta. Ajungand intr-un grup de persoane necunoscute, iti va dezvolta abilitatile tale de comunicare foarte mult.
Struț Mara –
Timpul petrecut în tabăra de la Nehoiu alături de Simona Musca și celelalte persoane organizatoare a fost unul foarte apreciat de Mara, cu siguranță își va aminti de aceste clipe minunate pentru o lungă perioadă, la fel cum îmi voi aminti și eu, ca părinte, de entuziasmul pe care îl avea în voce atunci când imi povestea despre săptămâna ei. Știu că i-a făcut mare plăcere să îi cunoască pe toți colegii, mai ales pe coechipieri, și este foarte recunoscătoare pentru toate cunoștințele acumulate de-a lungul taberei, atât despre ființa sa(căci asta a fost tematica propusă), cât și despre viață, societate, socializare, onestitate și importanța valorilor în viața fiecarui om. Ca orice adolescent, persoană, mai bine spus, are momentele ei preferate, pentru că fiecare au învățat-o câte ceva important:
I-a plăcut jocul de cultura generală, pentru că a făcut-o să se simtă parte dintr-un colectiv și apreciată pentru ceea și cum este în interiorul ei;
Vizionarea filmelor și, în special, discuțiile bazate pe acestea, mi-a povestit în repetate rânduri despre cum această activitate a ajutat-o să privească situația din mai multe perspective, să înțeleagă atât rolul eroilor cât și al răufăcătorilor într-o poveste, dar despre cum fiecare poate trece prin ambele etape, în funcție de alegerile sale (“Până și o murătură poate să strălucească”).
Dintre toate, activitatea ei preferată a fost balul mascat, împletit cu focul de tabără. M-au cuprins de uimire pozele trimise de Simona în acea seară, am aflat o altă latură a ei, ascunsă, până atunci, de niște concepte sociale care au făcut-o să se simtă nepotrivită pentru acea activitate, poate prea mare sau prea matură, însă în acea seară a fost EA. Și-a pus straiele de duminică, a combinat toate mărgeleturile din bagaj și a luat-o la braț pe ghicitoarea în cărți de joc. Împreună au avut o seară minunată, mai ales când a văzut că și ceilalți își intraseră în rol, lăsând deoparte fricile și teama de a fi judecați, sper eu, că pentru mai mult decât seara aceea. În linii mari, sincer, nu știu cine a ars mai tare: lemnele din foc sau sufletul ei, de bucurie?
A fost, într-adevăr o experiență care a schimbat-o, dar în cel mai bun mod posibil, o experiență care a făcut-o să-și dorească să se schimbe, să se folosească de orice ocazie pentru a învăța ceva nou, lăsând la o parte temerile.
Amândouă așteptăm cu nerăbdare următoarea tabără, și îi mulțumim foarte mult Simonei pentru amintirile de neuitat, grija și dedicarea de care a dat dovadă!(sfătuim toți copiii dornici de aventură într-o marieră responsabilă, creativă și inedită, să participe, dar mai ales pe mămicile sau tăticii care simt nevoia de o vacanță de la job-ul de părinte, să-i înscrie în tabără! )
Marilena Scutaru –
Recomand tuturor părinților sa faciliteze participarea copiilor la o tabara de dezvoltare personala!
Pentru multi copii, o astfel de experienta ajuta la deschiderea unor noi perspective, isi depășesc propriile limite și îndrăznesc sa faca pasi importanți catre viitor!
Este o investiție cu efecte de lunga durata!
Copiii au ocazia sa lucreze individual sau în echipe astfel avand ocazia de a interacționa si a lega relatii cu ceilalti participanti.
Activitățile sunt gandite in detaliu, sunt provocatoare si interactive tocmai pentru a incuraja si dezvolta gândirea analitica, spiritul de echipa, creativitatea și leadershipul personal.
Participarea la o astfel de tabara de dezvoltare personala este un mare câștig pentru copii dovada fiind dorinta lor de a participa și la edițiile viitoare!
Felicitări Simona !