O carte pentru cadrele didactice, trainerii și instructorii care cred în învățarea prin experimentare, conștientizare și joacă. O carte pentru voluntari ce lucrează cu grupuri de persoane.
O carte pentru minte, inimă și suflet de om ce vrea să adauge valoare prin ghidarea spiritului liber al copilului de orice vârstă, dar și prin stimularea imaginației și a creativității lui!
O carte ce dezvăluie celor ce o citesc 24 de jocuri care pot fi folosite în activități de dezvoltare personală la clasă sau în tabere, activități de team building, activități cu voluntari, activități de formare sau predare a unor concepte etc.
O carte despre cum, cu cine și în ce condiții să joci un anumit joc.
Mai ales pentru că:
”Jocurile captează și mențin atenția oricui, mai ales a copilului. Prin joc, creăm ușor ruperi de ritm care alungă monotonia. Jocurile sunt cei mai de nădejde aliați în a ajuta copiii să înțeleagă necesitatea stabilirii și respectării de reguli de conduită.”
Așadar, vă invităm sa achiziționați pentru biblioteca dumneavoastră, dar mai ales pentru mintea și inima dumneavoastră, o carte despre cum să ne jucăm începând de acum, mutare după mutare, propriul joc al vieții!
Important: Odată cu achiziționarea, veți avea posibilitatea de a primi acces pentru a putea descărca gratuit printabilele necesare în desfășurarea unora dintre jocuri.
Adriana Zamfir –
Ce poate fi mai distractiv și mai benefic decât să înveți prin jocuri?
De cele mai multe ori, majoritatea dintre noi avem tendința de a asocia jocul cu o chestiune de timp liber, uneori cu neseriozitate, pe când școala și, implicit, învățarea sunt trecute pe lista lucrurilor foarte serioase.
Păi dacă ar fi atât de eficientă această teorie, cum se face că cea mai bună învățare se produce atunci când ne jucăm? Fie adulți, fie copii, prin intermediul jocului, sunt evidenţiate inteligența, voința, caracterul, creativitatea, dedicarea, spontaneitatea etc.
Cartea Simonei exact asta face. Pe lângă jocurile propriu-zise, care sunt, cum spune autoarea „ca și poveștile, magice în dezvoltarea ființei umane”, obiectivele, observațiile și întrebările ajută maxim pe cei care facilitează aceste jocuri, dar mai ales pe copiii care se joacă/participă, ei învățând lecții importante și deprinzând abilități de viață.
Am experimentat deja jocul cu oglinda în cadrul unui atelier de dezvoltare a abilităților de viață „Cine ești cu adevărat, valorizându-te și crezând în tine, fără să te lași afectat de ceea ce cred alții despre tine”.
Printre ideile cu care copiii au rămas în urma atelierului menționez:
– ceea ce cred alții despre mine nu este adevărul
– uneori în viață trebuie să ne dăm înapoi ca să ne vedem în oglinda adevărată nu în cea a comparațiilor și a etichetelor
– este important ce cred eu despre mine, ca să reușesc în viață.
Nu mă credeți pe cuvânt, folosiți această carte și desprindeți din ea cele mai importante lecții, oferind valoare copiilor.
tomabertina –
“Nu știam că ceilalți mă văd așa! Știam că sunt frumoasă dar nu știam că și ceilalți mă văd așa!” Aceasta a fost replica unei tinere domnișoare după ce a jucat “ghemul magic”. Magice sunt aceste jocuri care îi ajută pe copii să își crească încrederea în ei, stima de sine și să descopere că sunt persoane valoroase care adaugă valoare celorlalți. O carte care îi provoacă să își dorească mai mult de la ei, să verbalizeze dorințele “imposibile” și să descopere modalități prin care pot să le facă să devină posibile. Cea mai buna modalitate de a învăța este prin jocuri și mai ales când din aceste jocuri aflăm despre ceea ce suntem capabili să facem pentru noi și pentru cei din jur. Jocurile au rolul de a crea o atmosferă relaxantă, plină de bucurie și rezultatele sunt mereu pline de zâmbete și fericire pe chipurile tuturor. Riscă, joacă și câștigă timp valoros alături de ceilalți!